Aktualijos

DALYVAUJAME PROJEKTE „ETNO LIETUVA“

     Šiemet mūsų gimnazijos 7 klasės mokiniai kartu su klasės vadove Teresa Beržanska ir lietuvių kalbos mokytoja Birute Lukaševičiene dalyvauja projekte „Etno Lietuva“.

    Šis Tautinių mažumų departamento prie LR vyriausybės kultūros projektas skatina tautinių mažumų kultūrų plėtotę  Jo tikslas - gilinti atsiradusį tarpkultūrinį bendradarbiavimą bei dialogą su Pietryčių Lietuvos mokyklomis, sudaryti sąlygas kiekvienam pažinti etninės kultūros savitumą ir gyvybingumą, ugdyti tautinį tapatumą ir savivertę, vertinti ir gerbti Lietuvos tautinių bendrijų etnines tradicijas, pasaulio kultūrų įvairovę.

    Taigi šių metų gegužės 8 d. vykome į Baltosios Vokės Elizos Ožeškovos gimnaziją, kur vyko pirmasis visų projekto  partnerių susitikimas – konferencija „Etno Lietuva“. Vilniaus Sofijos Kovalevskajos progimnazija pristatė pranešimą „Istorinė etno Lietuva“, Šalčininikų r. Baltosios Vokės Elizos Ožeškovos gimnazija– „Šiuolaikinė etno kultūra“, o mūsų gimnazijos septintokai  kalbėjo apie „Etno simbolius, tautiškumą ir liaudiškumą“. Po šių pristatymų pynėme draugystės apyrankes, bendravome, naujų draugų būry smagiai leidome laiką.

    Manome, kad veikla šiame projekte ne tik lavins mokinių kūrybinius gebėjimus, bet ir leis giliau pažinti Lietuvos papročius bei tradicijas, leis mokiniams susidraugauti, kurti ir būti kartu.

___________________________

Įrašo autorius:
Birutė Lukaševičienė
lietuvių kalbos mokytoja