Aktualijos

PAMOKA KETVIRTOKAMS APIE ŽALGIRIO MŪŠĮ

    2024 m. kovo 14 d. ketvirtokai laukė pamokos, kurią vedė istorijos mokytoja L.Jurgelevičienė. Tai jau ne pirma pamoka, kurią ketvirtokams veda ši mokytoja. Ji pasakojo ir apie lietuvių amatus, mokiniai ne kartą lankėsi mokytojos vadovaujamame gimnazijos muziejuje „Atmintis“.

    Šį kartą pamoka buvo apie didįjį Žalgirio mūšį. Pamoka vyko istorijos kabinete.

    Istorijos mokytoja įdomiai pasakojo apie Žalgirio mūšio svarbą Lietuvos valstybei, paaiškino, kodėl šis mūšis vadinamas  dar ir Griunvaldo mūšiu, priminė, ką gi reiškia šis pavadinimas. Žemėlapiuose parodė, kur vyko mūšis. Mokiniai atliko trumpą testą, aiškinosi, kokių tautybių buvo ir kaip atrodė kariai, kokius mūšyje naudojo ginklus, kuo dabartiniai ginklai skiriasi nuo to meto ginklų. Ketvirtokai žiūrėjo mokomąjį filmą. Buvo įdomu  sužinoti, o kas gi dabar vadinama Žalgirio, Žalios girios ar Vytauto vardais. Vaikai  prisiminė futbolo ir krepšinio komandas, mineralinį vandenį, prisiminė, kad Vilniuje yra Žalgirio gatvė, Žalgirio klinika, kurioje gal ir dantukus teko gydyti!

   Pamokos pabaigoje dirbdami porose suklijavo Žalgirio mūšio vadų dėliones.

   Per istorijos pamoką matytus ir sužinotus dalykus ketvirtokai  panaudojo dailės pamokoje: iš plastilino  nulipdė kareivėlius, dalyvavusius Žalgirio mūšyje.

___________________________

Įrašo autorius:
Diana Andruškevičienė
pradinių klasių mokytoja