Aktualijos

OLIMPIADA – NE TIK ŽINIŲ IŠBANDYMAS

    Šių metų vasario 20-21 dienomis dalyvavome lietuvių kalbos ir literatūros olimpiados Lietuvos ir užsienio lietuviškų mokyklų mokiniams šalies etape. Tai jau penkioliktoji šalies olimpiada, kurioje kasmet dalyvauja beveik pusantro šimto Lietuvos mokinių. Šiemet olimpiada vyko Druskininkų „Ryto“ gimnazijoje. Šalčininkų rajonui atstovavo mūsų gimnazijos abiturientė Kotryna Sobolevskaja.

    Mokiniai turėjo atlikti kalbos ir literatūros užduočių testą bei parašyti esė. Tačiau daug skaitančiam ir įvairiomis literatūros naujovėmis besidominčiam žmogui – tai įveikiami dalykai. Taigi Kotryna labai pasistengė ir pasiekė gana aukštą rezultatą! Ji tarp pirmųjų 20-ties šalies III-IVG klasių gimnazistų ! Labai džiaugiamės pasiektu rezultatu.

    Po sunkaus darbo šiek tiek papramogavome Druskininkų vandens parke. Be to,  susipažinome su kitų mokyklų moksleiviais, pabendravome, mokytojai dalyvavo seminare, žodžiu, visi įgijome naujos patirties.

    Tai kodėl verta dalyvauti olimpiadose? Olimpiados plečia akiratį, ugdo charakterį, pasitikėjimą savimi, žmogus tampa komunikabilesnis, drąsesnis, draugiškesnis. Tai yra unikali galimybė pažinti kito Lietuvos krašto kultūrą ir žmones.

___________________________

Įrašo autorius:
Birutė Lukaševičienė
lietuvių kalbos mokytoja