Aktualijos

ĮVEIKLINK PROFESIJĄ SU REGIONINIU KARJEROS CENTRU

     Balandžio 27 d. 8a kl. mokiniai įgyvendindami ugdymo karjerai veiklas,  dalyvavo Šalčininkų  rajono Užimtumo tarnyboje ir Miško urėdijoje organizuojamose renginiuose.

    Užimtumo tarnybos specialistė Inesa Korklinevskienė kalbėjo apie svarbą pasirenkant profesijas, studijas. Pabrėžė, kad savęs pažinimas tai yra pirmasis žingsnis atskleidžiant asmeninius rezervus, nukreipiant save teisinga karjeros linkme ir galimybė dirbti mėgstamą darbą. Žinojimas, ką turiu savyje padeda suvokti savo ,,realųjį aš“ (koks aš esu esamuoju laiku) ir ėjimą link ,,idealaus aš“ (kokiu noriu būti). Save geriau pažinti galima dviem būdais: atsitiktinai, dėl aplinkos įtakos ir išorinių įvykių arba vidinių pokyčių, arba tikslingai, sąmoningomis pastangomis. Išklausę pranešimą, mokiniai sėkmingai įtvirtino naujai įgytas žinias atsakydami į testo klausimus. Vėliau diskutavo apie profesijas, galimus pasirinkimus.

     VĮ valstybinių miškų urėdijos Šalčininkų regioninio padalinio vadovė Božena Golubovska skaitė paskaitą apie miškininko profesiją. Paminėjo, kad miškininko profesiją pasirinkę jaunuoliai turėtų  mylėti gamtą ir jausti atsakomybę už ją. Papasakojo, kad teisingai prižiūrimas miškas - vertė visuomenei, ekonomikai ir gamtai. Turime užtikrinti, kad  miškas Lietuvoje visada oštų ir miške visiems būtų gera tiek dabar, tiek ir po šimto metų. Mes – miškui, miškas – visiems. Aštuntokai įdėmiai klausėsi paskaitos, diskutavo. 

     Užsiėmimuose pateikta informacija buvo aktuali ir naudinga. Smagu ir tai, jog gavome  atminimo dovanėlių.

     Už šias veiklas dėkojame Regioninio karjeros centro įveiklinimo skyriaus koordinatorei Ritai Gecevičienei.

___________________________

Įrašo autorius:
Olga Kaziukevičienė
logopedė