Aktualijos

ERASMUS+ PROJEKTAS STEAM ISTEAMWORK FINIŠO TIESIOJOJE

    Būna momentų, kai norisi paprieštarauti posakiui „Greičiausia pasaulyje yra mintis“, pasakant, kad greičiausias pasaulyje – LAIKAS. Erasmus+ projektą STEAM iSTEAMwork Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos bendruomenė kartu su partneriais vykdė trejus metus, o šių metų gegužės 8-12 dienomis įvyko paskutinis projekto parnerių susitikimas čia, Lietuvoje.

    Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazija sulaukė  svečių iš Portugalijos, Ispanijos, Rumunijos, Graikijos mokyklų. Iš kiekvienos šalies atvyko 5 mokiniai (14-18 metų) ir 2-3 mokytojai. Deja, projekto partneriai iš Turkijos negalėjo atvykti dėl ten įvykusio žemės drebėjimo.

    Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos komanda suplanavo visos savaitės veiklas derindami pažintines ekskursijas su edukaciniais užsiėmimais. Dalis veiklų vyko gimnazijoje, kitomis dienomis išvykose.

    Pirmadienį ir ketvirtadienį  STEAM veiklas organizavo gimnazijos chemijos bei  biologijos  mokytojos T.Beržanska ir Ž. Bogdevičienė. Ketvirtadienį vyko ir „Makaronų tiltai“, - užsiėmimas, kurį inicijavo ir organizavo Gimnazijos direktorė D.Zuzo.

   Kitomis dienomis projekto komanda lankėsi Alytaus STEAM centre, kuri dalyvavo fizikos ir robotikos užsiėmimuose, o likusią dienos dalį  gerėjosi Alytaus apylinkėmis: Baltuoju Rožės tiltu, vaizdais nuo Alytaus ir Merkinės piliakalnių, Merkinės apžvalgos bokšto. Projekto dalyviai nuvyko  į didingąją Trakų pilį, kuri abejingų nepaliko, užburdama nuostabiu kraštovaizdžiu ir istorijos pasakojimais. O Vilniaus energetikos ir technologijų muziejuje dalyvavo virsmo salėje vykusioje fizikos pamokoje ir Tesla šou.

   O kaip gi be Vilniaus senamiesčio?  Aplankė ir jį. Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos muzikos ir dailės mokytoja J. Sinkevič svečiams organizavo turiningą ekskursiją apie :pasakojo  kunigaikščio Gedimino laiškus, apie sostinės architektūrą ir jos kaitą bėgant metams, pateikė daug su istorinių faktų apie žydų bendruomenę, gyvenusią Vilniuje, kalbėjo apie nepriklausomybės atkūrimą.

    Projekto STEAM iSTEAMwork dalyvius  nuoširdžiai sutiko ir pasveikino Šalčininkų rajono savivaldybės administracijoje mero pavaduotojas V. Šliževski, papasakojęs užsienio partneriams apie rajono specifiką, švietimą, kultūrą, kultūros paveldo objektus, tarptautinį bendradarbiavimą, jaunimo poreikiams kuriamą infrastruktūrą. Visiems palinkėjo turiningos viešnagės Šalčininkų rajone. 

    Visi trys projekto vykdymo metai, ir ši  paskutiniojo susitikimo savaitė pralėkė taip greitai, kaip mintis. Liko tik šviesiausi ir maloniausi prisiminimai, nuotraukos, emocijos ir DRAUGAI. Atsisveikinome su svečiais pilni įspūdžių ir geros energijos. Erasmus+ projektai padeda skiepyti mokiniams tolerancijos, empatijos, bendradarbiavimo, bendravimo užsienio kalba įgūdžius ir, žinoma, moko mokytis netradicinėje aplinkoje.

    Projektas baigsis liepos mėnesį, kuomet kiekvienos šalies  projekto koordinatorius pateiks ataskaitas savo šalies Erasmus+ agentūrai.

    Dėkojame Šalčininkų savivaldybės administracijai už finansinę pagalbą įgyvendinant  projekto veiklas mūsų šalyje. Nuoširdžiai dėkoju ir visai Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos komandai už  darbštumą, energiją, kūrybiškumą ir nuoširdumą vykdant projektą.

___________________________

Emilija Zuzienė Įrašo autorius:
Emilija Zuzienė
anglų kalbos mokytoja