Aktualijos

EKSKURSIJA Į MARCINKONIS

     Birželio 1d. – vaikų gynimo diena. Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikučiai ir jų tėveliai nusprendė šią dieną pakeliauti.

     Mūsų kelionės - ekskursijos tikslas - pasivaikščioti po Dzūkijos nacionalinio parko Marcinkonyse miškus, pasimokyti kepti „grikinę babką“.

     Nuo ankstaus ryto nekantraudami susirinkome gimnazijos kieme, pakartojome saugaus elgesio taisykles ir pajudėjome į Marcinkonis. Kai kurie vaikučiai autobusu važiavo pirmą kartą, tai įspūdžiai prasidėjo tik įlipus į autobusą.

      Atvykusius į Marcinkonių lankytojų centrą mus pasitiko gidas, kuris papasakojo apie centre įkurtą ekspoziciją „Girių apsuptyje“. Vaikai galėjo ne tik apžiūrėti įvairias ekspozicijas, bet ir paklausyti paukščių garsų pamėgdžiojimų, smėlyje įspausti įvairių gyvūnų pėdas, atspėti, kokio tai gyvūno pėdsakas. Apžiūrėję ekspozicijas, važiavome iki Zackagirio pažintinio tako, kur teko apie 1 km keliauti miško taku pėsčiomis. Šio pasivaikščiojimo tikslas - pamatyti aukštapelkę, kopas be jūros.

     Vaikai sužinojo, kaip atsiranda tokios pelkės, kodėl jų paviršiumi galima vaikščioti (na, mes to nebandėme), o įdomiausias ir juokingiausias vaikams buvo šios pelkės pavadinimas -  „Meškos šikna“. Toliau eidami miško taku vaikai išvydo smėlio kopas. Lipant į kopas apėmė jausmas, kad tuoj tuoj išvysime jūrą, nes smėlis tikrai toks kaip prie jūros, o aplink pušaitės.

      Pasivaikščioję gryname ore, vaikučiai praalko. Taigi, kelionė tuo nesibaigė. Važiavome į Darželių kaimą kepti „grikinės babkos“. O kas ta „grikinė babka“ , nė vienas neįsivaizdavo! Mus pasitiko kepėja. Visi galvojo, kad „grikinė babka“  jau iškepta, o ne... , pasirodo kepsime ją patys. Vaikai užsirišo prijuostes ir kibo į darbus: maišė  tešlą, plakė kiaušinius ir.... Po gero pusvalandžio pakvipo visa patalpa, vaikai nekantriai laukė stebuklo, kurį patys iškepė. Pasivaišinę arbata ir „grikine babka“, pilni įspūdžių grįžome namo. Kelionė pavyko, buvo labai smagu.

___________________________

Rūta Kulpovičienė Įrašo autorius:
Rūta Kulpovičienė
Mokytoja, vykdanti priešmokyklinio ugdymo programą