Aktualijos

TECHNOLOGIJŲ OLIMPIADA

    Po dviejų pandemijos ir įvairiausių ribojimų metų gyvenimas ir veiklos ugdymo įstaigose grįžta į savo vėžes. Kovo 31 d. Šalčininkų kultūros centre įvyko technologijų olimpiada „Kūrybinis virusas 2022“.

    Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijai olimpiadoje atstovavo IG mokinės Jurgita Bocevič ir Austėja Liubeckaitė. Susipažinusios su olimpiados kūrybinio darbo reikalavimais bei nuostatomis, mokinės kūrė tekstilės gaminį. Į kuriamą gaminį nusprendėme pažvelgti kiek kitaip: nepirkti naujų priemonių ir medžiagų, o kurti iš turimų. Motyvas - už tvarią, saugią aplinką ir perteklinį vartojimą.

   Išanalizavus analogus buvo nuspręsta kurti-dekoruoti kartoninę dėžę. Dėžės dekoravimui panaudotos dvi atlikimo technikos: aplikacija ir apsiūlėjimo bei daigstymo siūlių technika. Pagaminusios aplikacijas, kartoninę dėžę mokinės apklijavo maišine medžiaga ir nudažė guašo dažais. Sukūrė ir pritvirtino “priedus”.Darbas vyko sklandžiai, vyravo gera, kūrybinė, darbinė nuotaika. Gaminį pavadinome “SuperboxA&J”. A ir J - tai pirmosios mergaičių vardų raidės

    Technologijų olimpiados komisija įvertino sukurtą mokinių darbą - gaminį labai gerai - 3 vieta rajone!!! Laimėti trečiąją vietą buvo labai džiugu, nes olimpiadoje dalyvavo tikrai nemažas būrys mokinių, buvo pristatyta daug darbų.

     Smagu kurti ir laimėti!

___________________________

Įrašo autorius:
Lina Giedrienė
Technologijų mokytoja