Aktualijos

PAMOKOS KITAIP. „VABZDŽIAI. KIENO JAUNIKLIUS VADINAME LERVOMIS?“

    Atėjus pavasariui gamtoje pastebime mažų gyvių sujudimą. Tai vabzdžiai. Sujudome ir mes, antrokai. Balandžio 7 dieną pasaulio pažinimo pamokos (integracinė pažintinė veikla kartu su biblioteka) metu turėjome atsakyti į klausimą, kieno jauniklius vadiname lervomis?

    Ruošdamiesi veiklai-pamokai, antrokai iš įvairių buitinių atliekų, popieriaus, siūlų padedami tėvelių gamino, lipdė, klijavo vabzdžius. Tokia veikla  visus paskatino pasidomėti, kaip vabzdžiai atrodo, kiek jie turi kojų, ar turi sparnus, kur jie gyvena. Per muzikos pamokas išmoko dainelę apie vabaliukus.

   Pasaulio pažinimo ir bibliotekinės veiklos metu antrokai padainavo, pašoko kaip vabaliukai, o vėliau aiškinosi ir  įvardijo, kuo vabzdžiai skiriasi nuo žvėrių-žinduolių, kokios yra vabzdžių kūno dalys, atpažino vabzdžius ir, išklausę mokytojos Liudos Šeškienės suvaidintos pasakėlės, išsiaiškino bei sužinojo, kaip vystosi vabzdžiai. Dabar tikrai žinos, kieno jauniklius vadiname lervomis.

     Bibliotekoje mokiniai apžiūrėjo pačių pagamintų vabzdžių parodėlę, o mokytoja Liuda pakvietė pasirinkti ir paskaityti knygelių, kurių veikėjai - vabzdžiai.

     Kviečiame ir kitus gimnazijos narius pasidžiaugti antrokų darbelių – vabzdžių -  parodėle.

___________________________

Įrašo autorius:
Diana Andruškevičienė
pradinių klasių mokytoja