Aktualijos

KOVAS - SĄMONINGUMO DIDINIMO MĖNUO BE PATYČIŲ‘2020

     „Vaikų linija“ tęsia tradiciją  skelbdama kovo mėnesį Sąmoningumo didinimo mėnesiu  BE PATYČIŲ. Kviesdama visuomenę spręsti patyčių problemą ir siūlydama jos sprendimo būdus „Vaikų linija“ skatino visus, norinčius mažinti patyčių paplitimą, savo veiklomis ir idėjomis prisidėti prie šios iniciatyvos.

     Mūsų gimnazija irgi neliko nuošaly. Šiais metais sąmoningumo didinimo mėnuo siūlė atkreipti didesnį dėmesį į virtualioje aplinkoje vykstančias patyčias ir kitokį žeminantį elgesį.

     Paminėdama  Sąmoningumo didinimo mėnesį  BE PATYČIŲ,  kiekviena klasė sukūrė telefono ekraną plakate ir taip pademonstravo tinkamo bendravimo elektroninėje erdvėje pavyzdį, siekdama užkirsti kelią patyčioms, kurios vyksta realybėje, o vėliau persikelia ir migruoja socialiniuose tinkluose, virtualiuose žaidimuose ir programėlėse. Šie „ekranai“ puošė kiekvienos klasės duris.

     Didelio populiarumo sulaukė ir milžiniškas mūsų pačių pagamintas „Messenger“ prie įėjimo į gimnaziją durų. Ten kiekvienas galėjo parašyti savo draugui ką nors gero! Tai ir rašė: „Tu nesi vienas“, „Eime kartu“, „Ačiū už padrąsinimą ir palaikymą“, „Tu man rūpi“ ... Tai tik kelios frazės, kurias parašė mokiniai ir mokytojai „Messenger“ programėlę imituojančioje lentoje.

     Labai gaila, kad kovo 16 d. COVID-19 pandemija nutraukė mūsų veiklas. Bet mes jau visi žinojome, kokio elgesio virtualioje erdvėje tikisi iš mūsų mokiniai ir mokytojai ir stengėmės elgtis atsakingai.

___________________________

Įrašo autorius:
Rima Česokienė
psichologė