Aktualijos

APLANKĖME ANYKŠČIŲ KRAŠTĄ

     Šiais mokslo metais mes, 8 klasės mokiniai, pasinaudodami Kultūros paso paslauga, nusprendėme aplankyti Anykščių kraštą. Aplankėme Anykščius, buvome labirintų parke, Siauruko muziejuje, nuvykome į Anykščių šilelį prie Puntuko akmens.

     Anykščių labirintų parke išbandėme įvairius labirintus: veidrodžių, juostelių, lenktynių, apvalųjį ir didžiulį labirintą su apžvalgos bokštu. Šiame parke žaidėme kiemo golfą ir mums tai labai patiko. Bandėme šaudyti iš oro šautuvų į žaislus, kurie buvo mūsų taikiniai.

     Nepakartojamus įspūdžius  paliko apsilankymas apverstame name.

    Siauruko muziejuje labai malonus ir mokantis pajuokauti gidas pasakojo apie siaurąjį geležinkelį, Tai 750 mm vėžės pločio geležinkelis, 1999 m. paminėjęs savo šimtmetį. Gidas papasakojo, kad  Anykščių siauruko pradžia laikomi 1899 metai, kai rugsėjo 28d. pro Anykščius pravažiavo pirmasis traukinys, kurį traukė garu varomas garvežys. 1901 m. pradėjo veikti Anykščių geležinkelio stotis. Siaurukas buvo populiari vietos gyventojų susisiekimo priemonė. 1929-1940 m. traukiniai per Anykščius važiuodavo keletą kartų per dieną. Muziejuje  matėme „Škoda“ firmos Čekoslovakijoje (dabartinėje Čekijoje) gamintą traukinį.  Gidas parodė ledainę ant bėgių, į kurią buvo dedami ledo luitai ir taip gabenamas maistas.

     Norėdami smagiai užbaigti mūsų kelionę į Anykščius, nusprendėme aplankyti  Puntuko akmenį. Taigi, atvykę prie Puntuko, gėrėjomės jo didumu, Anykščių šilelio grožiu, nusifotografavome  ir linksmi iškeliavome  namo.

     Ekskursija visiems vykusiems labai patiko, siūlome ir kitiems aplankyti į Anykščius.

8 klasės mokinės A.Malinovska, K.Sobolevskaja