Aktualijos

STUDIJŲ GALIMYBĖS LIETUVOJE IR UŽSIENYJE 2019

   Spalio 16 dieną mūsų gimnazijoje paskaitą „Studijų galimybės Lietuvoje ir užsienyje“ skaitė KALBA.LT atstovė Diana Verikaitė. KALBA.LT – organizacija, sėkmingai veikianti jau 25 metus, organizuojanti edukacinius užsiėmimus, paskaitas, konsultacijas apie studijas Lietuvoje ir užsienyje.

     Paskaitoje – diskusijoje  dalyvavo visi norintys IV G klasės gimnazistai. Diskusija prasidėjo klausimu, kas yra karjera? Paaiškėjo, jog atsakymų į šį klausimą yra labai įvairių.

    Abiturientai diskutavo apie kompetencijas, reikalingas dabartinėje Lietuvos darbo rinkoje. Sakė, jog kiekvienas jaunas žmogus sau turi atsakyti į du pagrindinius klausimus: AŠ NORIU – AŠ GALIU. Papasakojo apie savanorystės idėją, reikšmę ir paaiškino, kodėl reikėtų kiekvienam  save išbandyti įvairiose veiklose. Tik tokiu būdu įmanoma  kaupti  neįkainojamąjį dalyką – PATIRTĮ, kurią ir vertina darbdaviai.

   Abiturientai diskutavo apie studijas Lietuvoje, be to, daugiau dėmesio skyrė studijoms užsienyje: supažindino su stojimo sąlygomis, reikalavimais ir galimybėmis norint studijuoti D.Britanijoje, Nyderlanduose, Švedijoje, Danijoje.

___________________________

Įrašo autorius:
Tatjana Sidorovič-Bartaševič
Geografijos ir istorijos mokytoja