Aktualijos

APLINKOS APSAUGOS DIENA – „MAŽINK ORO TARŠĄ“

     Birželio 5 dieną visas pasaulis mini Aplinkos apsaugos dieną. Siekiama  ne tik grožėtis gamtos turtais, bet ir būti sąmoningais - tausoti ir mylėti aplinką. Kartu mes galime išgelbėti pasaulį.

     Šiemet Erasmus+ projekto “Love Every Drop” (Mylėk kiekvieną lašą) dalyviai organizavo DVIRAČIŲ ŽYGĮ  su šūkiu:“ Diena be Automobilio“. Šių metų Aplinkos Apsaugos dienos tema – „Mažink oro taršą“.

    Su oficialiu laišku apsilankėme Eišiškių seniūnijoje.. Eišiškių seniūnui ir jo pavaduotojui papasakojome apie mūsų projekto dvejų metų veiklą,  apie savo patirtį ir rezultatus vykdant šį projektą. Pakvietėme dalyvauti Dviračių žygyje, skirtame Aplinkos apsaugos dienai.

      Birželio 5 dieną visi norintys prisidėti prie skatinimo važinėti ekologišku transportu, 12.00 rinkosi mūsų gimnazijos kieme. Eišiškių miesto seniūno pavaduotojas ir gimnazijos direktorė išlydėjo mus į žygį. Dalyvių saugumą užtikrino policijos pareigūnės, lydėjusios mus visą maršrutą po Eišiškių miestelį.

      Puikiai ir prasmingai praleidome laiką bei atkreipėme Eišiškių gyventojų dėmesį į pasaulyje egzistuojančias ekologines problemas, skatinome sąmoningumą ir norą būti draugišku aplinkai.

      Ačiū organizatoriams, seniūno pavaduotojui už gražius palinkėjimus dalyviams bei policijos pareigūnėms už saugumo užtikrinimą!!! 

___________________________

Emilija Zuzienė Įrašo autorius:
Emilija Zuzienė
anglų kalbos mokytoja