Aktualijos

MUZIKOS MOKYTOJAI BENDRADARBIAUJA

Lapkričio 17 dieną mūsų gimnazijoje susirinko nemažas būrelis rajono muzikos mokytojų. Muzikos mokytojai noriai bendradarbiauja, lanko atviras pamokas ir kolegų renginius, dalijasi gerąja patirtimi. Kasmet rengiamas vokalinės muzikos festivalis „Pavasario balsai“. Tai galimybė mokiniams išreikšti save, išgirsti savo bendraamžius, mokytis vieniems iš kitų. Kiekvienais metais festivalis keliauja po skirtingas rajono ugdymo įstaigas.

Šio susirinkimo tikslas - tobulinti pedagogų kompetenciją į ugdymo procesą integruojant informacines technologijas. Savo kolegoms pristačiau kompiuterinės programos Photo Story panaudojimo galimybes muzikos pamokose ir užklasinėje veikloje. Mokytojai išmoko dirbti su šia programa: įkelti, koreguoti, sudėlioti nuotraukas norima tvarka. Sukurti vaizdo pasakojimą, pritaikyti jam tekstą ir garso takelį. Paruošiau pranešimą „Video įrašų muzikos pamokoje naudojimas kaip galimybė paįvairinti pamokos struktūrą ir žadinti mokinių motyvaciją“.

Prie kavos puodelio aptarėme ateinančių metų veiklos planą ir atsisveikinome iki naujų susitikimų. Mokytojai, pilni gerų emocijų ir naujų idėjų, išskubėjo į savo mokyklas.

Jadvyga Sinkevič, muzikos mokytoja metodininkė