Aktualijos

PIEŠINIŲ KONKURSAS

„ Žmogus, kuris nemoka svetimų kalbų, nesupras ir savosios“

J .V . Gėtė.

Europos Tarybos iniciatyva nuo 2001 metų Europos kalbų diena švenčiama kasmet - rugsėjo 26 dieną. Ji skirta visuomenei šviesti Europos daugiakalbystės klausimais, kultūrų ir kalbų įvairovei puoselėti ir skatinti visus mokytis kalbų mokyklose, universitetuose ir vėliau, juos baigus.
Europa turi 24 oficialiąsias kalbas ir per 60 vietos gyventojų bendruomenių, kalbančių regioninėmis ar mažumų kalbomis. Europoje iš viso yra apie 200 įvairių kalbų.
Piešinių konkursas, skirtas Europos kalbų dienai paminėti,šalyje yraorganizuojamas jau ketvirtą kartą. Organizatoriai - VšĮ „Valstybės institucijų kalbų centras“ bei Lietuvos vaikų ir jaunimo centras. Renginį globoja LR Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Mūsų gimnazija šiame konkurse dalyvauja antrą kartą. Svarbiausias konkurso tikslas – paskatinti jaunuolius kūrybiškai perteikti savo požiūrį į Europos kalbų ir kultūrų įvairovę.
Šiais metais konkurse dalyvavo net 403 jaunieji dailininkai: nuo 3 iki 6 metų (I amžiaus grupė); nuo 7 iki 10 metų (II amžiaus grupė); nuo 11 iki 14 metų (III amžiaus grupė) ir nuo 15-19 metų (IV amžiaus grupė). Tačiau buvo atrinkta tik 50 geriausių darbų, kurie rugsėjo 26 – spalio 9 dienomis yra eksponuojami LR Seimo Europos informacijos biure.
Rugsėjo 26 dieną jaunieji dailininkai buvo apdovanoti laureato arba I, II ar III vietų diplomais. Konkurse dalyvavo nemažai mūsų gimnazijos mokinių , tačiau tik dviem pavyko patekti į geriausiųjų dešimtuką - 7 klasės mokinei Erikai Meduševskajai ir IIIG klasės mokineiVanesai Joanai Gabrilevskajai. Šios mokinės buvo apdovanotos laureatų diplomais ir turėjo galimybę nusifotografuoti šalia LR Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės. Laureates sveikino mokytoja Jadvyga Sinkevič bei mes, devintokai, Karolina Dubravska ir Rafal Sobolevskij. Po apdovanojimo apžiūrėjome gražiausius parodos piešinius, padiskutavome apie jų meniškumą ir kupini gerų įspūdžių važiavome namo.
Dalyvauti šiame renginyje mums buvo be galo įdomu. Puoselėdami meninius gabumus, geriau pažinome Europos tautų kultūrą, suvokėme, kaip svarbu mokytis įvairių kalbų.Manau, turime mokytis kalbų, kad galėtume nugyventi turtingą ir prasmingą gyvenimą.

Rafal Sobolevskij, IIGa klasės gimnazistas

{piesiniai_europa}