Aktualijos

GAMTOS MOKSLŲ KONFERENCIJA

Kovo 17 dieną su biologijos mokytoja T.Beržanska dalyvavau konferencijoje „Tiriamoji veikla gamtamoksliniame ugdyme 2016“. Atstovavau mūsų gimnaziją, pabrėždama skambų jos vardą. Šią konferenciją rengė Vilniaus „Saulės“ privati gimnazija. Šios jau trečius metus vykstančios konferencijos tikslas - skatinti aktyvų mokinių, mokytojų ir mokslininkų bendradarbiavimą, kartu atliekant tiriamąją veiklą bei dalinantis patirtimi. Per konferenciją mokytojai ir mokiniai išklausė įdomius pranešimus, kartu atliko praktinius darbus, o vėliau mokiniai pristatė savo geriausių tiriamųjų darbų rezultatus.
Konferencijos metu atlikome du tyrimus: „Cheminių medžiagų įtakos membranos laidumui tyrimas“ bei „Temperatūros įtakos membranos laidumui tyrimas“. Taipogi išklausėme biologijos mokytojos ekspertės pranešimą „3D modelių panaudojimo galimybės biologijos pamokose“.
Iš viso dalyvavo 21 biologas, 12 chemikų bei 11 fizikų.
Pristačiau savo atliktą tiriamąjį darbą „Apdoroto pieno mikrobiomos ir panaudojimo jogurto gamybai tyrimas“. Darbo vadovė - biologijos mokytoja metodininkė Teresa Beržanska.
Leidykla „Šviesa“ išleis elektroninį leidinį su konferencijų dalyvių pristatytų projektinių darbų santraukomis.
Konferencija paliko neišdildomos patirties, suteikė motyvacijos. Tikiuosi atlikti dar daugiau tiriamųjų darbų ir su mielu noru konferencijoje atstovausiu gimnaziją vėl (galbūt jau net su palyda). Nuoširdžiai dėkoju konferencijos organizatoriams, bendraminčiams dalyviams, o labiausiai - pačiai geriausiai biologijos mokytojai, kuri visada paskatina ir dar labiau motyvuoja.
Mus supanti didingoji gamta sugeba sukelti prasmingų minčių ir poelgių, bet žmogui duota mažai laiko iš jos mokytis ir ją pažinti. Todėl diena be mokslo pažinimo – tuščiai praleista diena(pagal didžiųjų gamtos tyrinėtojų ir mąstytojų J.V. Gėtės ir A. Einšteino mintis).

Marta Voronovičiūtė, IIG klasės gimnazistė

{konferencija}