Aktualijos

RENGINYS PAAUGLIŲ TĖVAMS

“Meilė – tai dviejų žmonių jausmas, jo negalime paaiškinti. Kai įsimyli, tu galvoji apie mylimą žmogų ir daugiau apie nieką. Tu jauti džiaugsmą, laimę, o kai mylintis žmogus neatsako tuo pačiu, jauti liūdesį. Kartais žmonės nekenčia savęs už tai, kad myli ir daro kvailus dalykus. Meilė keičia visą gyvenimą.“ Šiais mūsų gimnazijos dešimtokės žodžiais pradėjome renginį, skirtą paauglių tėvams „Paauglių meilė“. Labai džiaugėmės, kad jau antrus metus iš eilės paskutinį vasario ketvirtadienį gimnazijoje susirinko nemažas būrys tėvų, kurie norėjo sužinoti, kaip elgtis, kai jų paauglį kankina meilė.
Renginio „Paauglių meilė“ pradžioje gimnazijos psichologė OLWEUS patyčių prevencijos programos koordinatorė Rima Česokienė kalbėjo apie nuo rugsėjo 1d. gimnazijoje vykdomos OLWEUS patyčių prevencijos programos aktualijas. Prie puodelio kavos ar arbatos šiltoje ir draugiškoje aplinkoje tėvai išsamiai susipažino su viena geriausiai žinoma ir visuotinai pripažinta patyčių prevencijos programa pasaulyje, kurios tikslas – užkirsti kelią jau vykstančioms patyčioms bei sumažinti naujų patyčių atsiradimo tikimybę.
Paskui aptarėme mūsų renginio temą. Klausėme tėvų nuomonės, kas yra paauglių meilė? Ar egzistuoja meilė tarp paauglių? Gavome įdomių atsakymų, išgirdome įvairių nuomonių. Pristatėme tėvams filmuotą medžiagą, kurioje gimnazijos mokinių ir darbuotojų mintys apie meilę...Tėvai maloniai nustebo išvydę savo paauglius ir išgirdę, kaip jie įdomiai reiškia savo nuomonę...Gimnazijos socialinė pedagogė ir psichologė papasakojo, kad tėvai, to nesuvokdami, pradeda vaikus ruošti meilei nuo pirmos vaiko gyvenimo dienos. Kalbėjome apie tai, jog geri vaikų santykiai su tėvais – tai vaiko emocinės sveikatos pagrindas. Kartu su anglų kalbos mokytoja Emilija Zuzienė suvaidinome situaciją „Pirmoji meilė“ , kurioje - mamos ir dukters santykiai, pokalbis apie dukters pirmąją meilę. Tėvai turėjo atsakyti į iš anksto paruoštus klausimus ir sugalvoti situacijos pratęsimą. Džiugu, kad mūsų gimnazistų tėveliai buvo labai aktyvūs, diskutavo, pristatė grupių atsakymus!
Savo patirtimi dalinosi ir mokytojos - mamos Nijolė Jotko, Liudmila Jurgelevičienė ir Irena Blažukonienė, kurios jau užaugino savo paauglius... Bibliotekos vedėja Aldona Dailidkaitė kalbėjo apie paauglių meilę ir pristatė tėvams knygas, kuriose yra daug naudingos informacijos, patarimų apie paauglių auklėjimą, tėvų ir paauglių tarpusavio santykius. Knygas: L.Slušnys „Dėmesio: paauglystė. Tėvų knyga.“, R.Dreikurs, V.Soltz „Laimingi vaikai – iššūkis tėvams“, L.Šlušnys, J.Girskis „Būk vyras. Berniukų knyga“, E.Čekuolienė, V.Dobrovolskienė „Nuo ančiuko iki gulbės. Mergaičių knyga“ ir daugelis kitų padės paauglių tėvams nepasimesti sudėtingose situacijoje bendraujant su paaugliais.

Renginį tėvams užbaigėme smagiu nuotraukos pristatymu „5-8, IIG kl. mokinių renginių, ekskursijų, klasės gyvenimo akimirkos“.

Tatjana Babkina, socialinė pedagogė

{5-8_renginys_tevams}