Aktualijos

TĖVŲ IR MOKYTOJŲ BENDRADARBIAVIMAS

Jau antrus metus iš eilės paskutinį lapkričio ketvirtadienį mūsų gimnazijos aktų salėje renkasi pradinių klasių mokinių tėvai. Šiais metais renginys „Tėvų ir mokytojų bendradarbiavimas, kuriant saugią vaikui aplinką namuose ir mokykloje“ buvo skirtas nuo š.m. rugsėjo 1 d. gimnazijoje vykdomai OLWEUS patyčių prevencijos programai. Prie puodelio arbatos ar kavos šiltoje ir draugiškoje aplinkoje tėvai išsamiai susipažino su viena iš geriausiai žinomų ir visuotinai pripažintų patyčių prevencijos programų pasaulyje, kurios tikslas - užkirsti kelią jau vykstančioms patyčioms ir sumažinti naujų patyčių atsiradimo tikimybę.
Vėliau organizavome žaidimą „Mitai ir tiesa apie patyčias“, kur tėveliai pasitikrino jau turimas žinias ir palygino jas su šiuolaikiniu požiūriu į patyčias bei patyčių Lietuvoje ir pasaulyje statistika.
Nepraleidome progos ir tėveliams suvaidinome kasdienes bendravimo su vaikais situacijas. O į jas privėlėme daug klaidų! Džiaugiamės, kad visas klaidas tėvai atpažino ir pakomentavo, kaip reikia bendrauti, kad mūsų vaikai jaustųsi saugiai.
Dėkojame už pagalbą organizuojant mūsų renginį Santanai Cholavskajai, LEU psichologijos specialybės IV kurso studentei, kuri šiuo metu atlieka pedagoginę praktiką mūsų gimnazijoje ir anglų kalbos mokytojui Igoriui Bulavinui. Lauksime tėvelių kituose OLWEUS patyčių prevencijos renginiuose, kurių dar šiais ir kitais mokslo metais bus nemažai!

Rima Česokienė, psichologė, OLWEUS patyčių prevencijos programos koordinatorė gimnazijoje


{olweus_pradinukai}