Aktualijos

MOKYTOJŲ DIENA

Spalio 5 d. tradiciškai Stanislovo Rapolionio gimnazijoje buvo paminėta Tarptautinė Mokytojų diena. Tą dieną, vos tik peržengę gimnazijos slenkstį, mokytojai buvo pasitikti su gėlėmis ir dvyliktokų sveikinimais.
Visos gėlės, šypsenos, dėmesys priklauso jiems, mūsų mokytojams, kurie ne tik moko skaičiuoti ir rašyti, skaityti ir konspektuoti, bet ir ugdo asmenybę - gerą žmogų, brandų pilietį.
Mūsų gimnazijoje jau tradicija tapo Mokytojų dieną organizuoti mokinių savivaldą, kai visi mokytojai „užleidžia“ savo darbo vietas abiturientams. Tiek mokiniai, tiek "naujieji mokytojai" - visi šią užduotį stengiasi atlikti linksmai. Vis dėlto diena nebuvo iš lengviausių. Gavę visas mokytojų „privilegijas“, abiturientai privalėjo prisiimti ir atsakomybę - išmokyti vaikus naujų dalykų, išaiškinti naujas temas. Visa tai apsunkino viena: dauguma mokinių į naujuosius "mokytojus" žiūrėjo kaip į sau lygius, todėl tvarką klasėje buvo ypač sunku palaikyti. O sudominti savo dėstomu dalyku buvo dar sudėtingiau... Tik mažieji gimnazijos moksleiviai iš karto pripažino naujuosius„ mokytojus“ ir džiaugėsi linksma diena.
10 valandą abiturientai pakvietė visus mokytojus į aktų salę, kur įvyko Mokytojų dienai skirta pamoka. Mokytojai pademonstravo savo puikius gebėjimus kurti pasakojimus, skaityti atbulai, atspėti muzikos kūrinius, padainuoti.
12 valandą prasidėjo koncertas, kurio metu buvo padėkota kiekvienam mokytojui. Mokinių taryba paskelbė geriausią 2015 metų gimnazijos mokytoją. Šiemet ši nominacija teko kūno kultūros mokytojai Marytei Bogdevičienei.
Mokytojus eilėmis sveikino 1 klasės mokiniai (paruošė mokytoja Vitalija Voronovič), dainavo abiturientė Karolina Makarenko (akomponavo IIG klasės mokinė Marta Voronovičiūtė), puikią kompoziciją paruošė Laimos Bandalevičės teatro būrelis „Versmelė“ . Koncertą vainikavo abiturientų daina „Mūsų linksmas gyvenimas“.
Dėkoju visiems už puikią šventę.

Tatjana Sidorovič, IVG klasės auklėtoja

{mokytojai_svente}