Aktualijos

PAŽINTINĖ IŠVYKA Į KAUNĄ

Balandžio 17 dieną 5-6 bei 8 klasių mokiniai vyko į pažintinę ekskursiją į Kauną. Kaune, vykdydami mokinių profesinį veiklinimą, turėjome galimybę susipažinti su Kauno oro uosto darbuotojais ir jų darbu..
Prie oro uosto durų mus pasitiko gidai Paulius ir Tomas. Palydėjo į terminalą, kur nusipirkome bilietus ir pasiruošėme į „kelionę“ po oro uostą. Pirmiausiai pakilome į skrydžių valdymo bokštą ir susipažinome su skrydžių valdymo technine baze, dispečerio darbu. Gidai papasakojo apie teritorijos planą bei oro uosto struktūrą.
Vėliau praėjome asmens bei turimų daiktų patikrą. Susipažinome su saugos tarnybos darbuotojų pareigomis bei įrenginiais. Palaukėme laukimo salėje, kol atvažiuos autobusas. Visi tapome oro uosto keleiviais, nes autobusas mus nuvežė į „pakilimo-nusileidimo“ taką. Parodė, ką mato lėktuvo, kuris leidžiasi, pilotas. Visas „pakilimo-nusileidimo“ takas buvo apšviestas skirtingų spalvų švieselėmis. Labai įspūdingas vaizdas. Mums labai pasisekė: realiu laiku ir iš arti stebėjome lėktuvo nusileidimą. Turėjome puikią galimybę nusifotografuoti prie stovėjimo aikštelėje stovinčio lėktuvo.
Vėliau nuvykome prie angaro, kur remontuojami lėktuvai. Gidams paprašius, mums leido įeiti į vidų. O ten pamatėme 4 remontuojamus lėktuvus. Gidai papasakojo apie lėktuvų remontą ir darbų atlikimo specifiką. Sužinojome, kad kiekvienas specialistas atlieka tik vieną darbą, t.y. jei darbuotojas atlieka sparno remontą, tai variklio jis jau remontuoti negali.
„Kelionės“ pabaigoje apsilankėme technikos, kurios pagalba yra tvarkomas „pakilimo-nuleidimo“ takas, garažuose. Pamatėme gaisrinės mašinas. Gaisrininkas pademonstravo vienos mašinos galimybes.
Visi padėkojame gidams už nuostabią „kelionę“ po Kauno oro uostą ir savo autobusu nuvykome į „MEGA“ prekybos centrą, kur įrengtas 10 metrų aukščio akvariumas. Akvariume plaukioja kelių rūšių žuvys bei... rykliai.
Ar ekskursija patiko mokiniams? Štai keletą pasisakymų.
Nortas Barutis, 5 kl.: „Ekskursija buvo įdomi. Aš pamačiau ir sužinojau daug man nežinomų dalykų. Gidai Paulius ir Tomas buvo labai kantrūs, mandagūs, geri. Jie mums aprodė visą oro uostą. Remonto mechanikų paprašė, kad galėtume įeiti į garažą. Man labai patiko jie ir oro uostas.“
Patricija Miliun, 5 kl.: „Man labai patinka penktadieniai. Kaip tik penktadienį važiavome į Kauno oro uostą. Kai atvažiavome, pūtė stiprus vėjas. Mes išlipome iš autobuso ir greitai perbėgome kelią. Iš pradžių buvo nelabai įdomu. Bet paskui prie mūsų priėjo mūsų ekskursijos gidai Tomas ir Paulius. Jie buvo labai dėmesingi ir atsakinėjo į visus klausimus. Lauke parodė gaisrinės mašiną, kuri kainuoja 2000000 litų ar eurų tiksliai nežinau. Nuvedė į garažą, kur plauna, taiso lėktuvus ir sužinojau, kad kiekvienas darbuotojas turi savo darbą ir negali atlikti kito, pavyzdžiui, jeigu turi taisyti lėktuvo sparną, tai taiso sparną ir kito darbo neatlieka. Įjungė žibintus, buvo labai gražu . Šios ekskursijos aš neužmiršiu.“
Mantas Urvikis, 5 kl.:„Tomas ir Paulius buvo nuostabūs gidai. Man labiausiai patiko gaisrinės mašina, kurios vertė yra 2mlm. Man patiko, kaip nusileido lėktuvas. Man patiko oro uosto bokštas.“
Irena Klimovičiūtė, 5 kl.: „Man ekskursija labai patiko. Mums aprodė visą oro uostą ir smulkiai papasakojo apie automobilius, apie lėktuvus ir t. t. Aš labiausiai įsiminiau mašiną, kuri gali važiuoti per ugnį. Ekskursijoje sužinojau labai daug.“
Norime padėkoti profesinio veiklinimo koordinatorei Šalčininkų rajone Julijai Kasparevič už išvykos organizavimą bei transportą.

Gražina Šibekienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

{oro_uostas}