Renginiai

VISUOTINIS TĖVŲ SUSIRINKIMAS „PAVOJAI, SU KURIAS SUSIDURIA MŪSŲ VAIKAI“

    Vasario 22 dieną 17.00 valandą gimnazijoje vyko visuotinis tėvų susirinkimas „Pavojai, su kuriais susiduria mūsų vaikai“. Susirinkimo metu visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Ivona Žemaitienė supažindino tėvus su naujausiomis psichoaktyviosiomis medžiagomis, paaiškino, koks galimas  jų poveikis vaikų ir paauglių sveikatai, kokie požymiai rodo, kad vaikas galimai vartoja psichoaktyviąsias medžiagas.

   Socialinė pedagogė Tatjana Babkina kalbėjo  apie vaikų leidžiamą laiką prie išmaniųjų įrenginių. Papasakojo, kaip perteklinis ekranų naudojimas neigiamai gali atsiliepti vaikų ir paauglių sveikatai, savijautai, mokymuisi. Paaiškino, kaip apsaugoti mokinius nuo pavojingų situacijų internete.

    Psichologė Rima Česokienė tėvams pristatė 8, I-IIG klasių mokinių „Priklausomybės nuo interneto“ tyrimą ir aptarė  apklausos „Olweus mokinių apklausa apie patyčias  2022“ rezultatus. Priminė tėvams, kur esant poreikiui galėtų kreiptis pagalbos, kaip reaguoti, jeigu vaikas pranešė apie patyčias arba pavojingą situaciją.

    Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Eglė Kiriuškinienė pristatė gimnazijos naudojimosi mobiliaisiais telefonais ir kitais mobiliais įrenginiais taisykles.

   Gimnazijos direktorė Danuta Zuzo apibendrindama visos bendruomenės veiklas, kalbėjo apie ugdymo proceso pokyčius bei naujus planuojamus projektus. Vyko diskusija su tėvais juos dominančiais klausimais.

___________________________

Įrašo autorius:
Tatjana Babkina
Socialinė pedagogė