Renginiai

ŽEMĖS IR VANDENS DIENA GIMNAZIJOJE

        Dar niekad taip žemė visa nežydėjo,
        Taip niekada toly nemėlo šilai –
        Lakštingalos suokė, upeliai klegėjo
        Ir džiaugėsi džiaugės visi inkilai…

  Šiais žodžiai, skirtais į Žemę atėjusiam pavasariui, sveikinome visus su Žemės diena.

   Kovo 21 d. gimnazijoje minėjome Žemės ir Vandens dieną. Tai – diena be pamokų. Puikiai nusiteikę rinkomės į aktų salę, kur dainomis ir eilėmis pasveikinome Žemę. Aptarėme prezentaciją  „Žemė - žmonių planeta“, kurią paruošė biologijos mokytoja metodininkė T.Beržanska. 5-8, I-III G kl. mokinių bei mokytojų komandos aktyviai dalyvavo viktorinoje „Žemė - žmonių planeta“, kur turėjo kūrybiškai atlikti įvairias užduotis. Tiek mokytojų, tiek mokinių komandai puikiai sekėsi, taigi, pralaimėjusiųjų nebuvo.

   Vėliau veiklos vyko klasėse su klasių vadovais: mokiniai viktorinai ruošė klasės komandos šūkį, pavadinimą, gamino įvairių Europos valstybių vėliavėles, kuriomis pasipuošė šokdami bendrą šokį Žemei. Šokis Žemei –meno forma, kuri puikiai suprantama įvairių tautų žmonėms, bei puikus būdas atkreipti visų mūsų  dėmesį į gamtosaugos problemas.

    Paminėjome ir Vandens dieną. Kiekviena klasė piešė plakatą, skirtą Pasaulinei Vandens dienai paminėti. Tai buvo projekto Erasmus + „Love every drop“ (Mylėk kiekvieną lašą) dalis.

   Tačiau labiausiai mokiniams patiko viktorina, skirta Žemės ir Vandens dienai. Mokiniai turėjo parodyti ne tik savo sumanumą, bet ir žinias. Viktoriną sudarė keturi etapai: „Žemė – Saulės sistemos planeta“, „Procesai ir reiškiniai žemėje“, „Gyvybės įvairovė“, „Ekologija“. Komandoje iš klasės dalyvavo po 8 mokinius, tačiau po kiekvieno etapo keitėsi du komandos nariai. Taigi, beveik visi galėjo išbandyti savo jėgas ir pasitikrinti žinias.

   Šventinę dieną vainikavo bendras mokinių šokis, skirtas Žemės dienai.

   Dėkojame visiems mokytojams, paruošusiems tokią prasmingą šventę ir dar kartą priminusiems, kad visi esame vienos Žemės vaikai, todėl tik nuo mūsų priklauso jos ateitis.

___________________________

Įrašo autorius:
Birutė Lukaševičienė
lietuvių kalbos mokytoja