Renginiai

POPIETĖ „LUISUI KEROLIUI -185 metai“

   2017 metų balandžio 3 dieną su anglų kalbos vyresniąja mokytoja Emilija Zuziene pravedėme popietę - pamoką 4-6 klasių mokiniams, skirtą Luiso Kerolio 185 – osioms gimimo metinėms. Mūsų renginio tikslas  ir uždaviniai – mokinius  išsamiau  supažindinti su anglų rašytojo gyvenimu ir kūryba, skatinti  norą skaityti,  pažinti.

   Luisas Kerolis - anglų matematikas, logikas, rašytojas, anglikonų pastorius, fotografas  gimė 1832 metais sausio 27 d.Varingtone Češyre. Gyveno 65 metus.Jo įžymioji knyga „Alisa stebuklų šalyje ir veidrodžio karalystėje“ atnešė didelę šlovę ir populiarumą. Pirmą kartą knyga išleista 1865 metais, šventėme jos 152 –ąsias metines. Išversta į 176 kalbas. Pirmą kartą ekranizuota 1903 metais.

   Renginį pradėjome trumpa „Alisa stebuklų šalyje ir veidrodžio karalystėje“ „reklama“. Po „reklamos“ mokytoja Emilija Zuzienė pristatė šios knygos sukūrimo istoriją. Apie autorių pasakojo bibliotekos vedėja Marija Aldona Dailydkaitė, o paties kūrinio pagrindinius veikėjus pristatė 5,6 klasių mokiniai įterpdami  trumpas filmo ištraukas  apie kiekvieną veikėją.

   Buvo džiugu, kad mokiniai daug žino apie Luisą Kerolį, jo kūrybą,  skaitė arba matė filmukus apie garsiąją ir neišgalvotą Alisą. Į klausimus apie knygą  „Alisa stebuklų šalyje ir veidrodžio karalystėje“  mokiniai atsakinėjo puikiai, o kepurininko šokį drįso sušokti tik vienas mokinys – penktokas Romas Talmontas. Šaunuolis!

   Kai kurie mokiniai nusifotografavo „karalystės veidrodyje“ bei „kepurininko atvaizde“, kuriuos labai tobulai sukūrė mokytoja Rūta Kulpovičienė.

   Popietė patiko visiems susirinkusiems. Smagu, jog mūsų gimnazijos mokiniai ir mokytojai tokie kūrybiški.