Renginiai

PRADINUKAI ŠVENČIA GIMTADIENĮ...

Prabėgo lygiai vieneri metai nuo tos dienos, kai mūsų gimnazijoje pradėjome diegti OLWEUS Patyčių Prevencijos Programą. Ir štai šiandien turime kuo pasidžiaugti ir ką švęsti!!! Per šiuos metus visi išmokome 4 pagrindines prieš patyčias nukreiptas OLWEUS programos taisykles, žinome, kaip reaguoti į patyčias ir kaip padėti skriaudžiamam vaikui. Todėl gimtadienio proga spalio 21 d. pradinukai ir jų mokytojai surengė šventinį renginį „OLWEUS – 1 metų gimtadienis“.

Pradinių klasių mokiniai į gimtadienį atsinešė dovanų – klasių vertybių herbus. Kiekviena klasė pasirinko 4 svarbiausias vertybes ir jas pristatė savo draugams. Šventę pradėjo vyriausieji – ketvirtokai. Jie dar kartą priminė visiems susirinkusiems keturias prieš patyčias nukreiptas taisykles bei pristatė savo klasės vertybių herbą. Pagrindinės ketvirtokų vertybės yra meilė, šeima, draugystė ir tikėjimas. 3b klasės mokiniai mano, kad svarbiausia vertybė yra žmogus, todėl būtina vieniems kitus gerbti ir mylėti. 3a klasės mokiniai savo herbe piešė, jog svarbiausia yra nesityčioti, nesimušti, draugauti ir padėti vieni kitiems. Darbštumas, pagalba, pagarba ir draugystė – tai 2b klasės vertybės, o 2a klasė savo herbe pažymėjo mandagumą, draugystę, darbštumą, pagalbą ir meilę. Visus herbų pristatymus lydėjo eilėraščiai ir mintys apie pagrindines OLWEUS projekto vertybes. Džiugu, kad pradinių klasių mokiniai taip draugiškai dalyvauja OLWEUS projekte.

Na, o koks gi gimtadienis be torto? Buvo ir tortas! Valgyklos darbuotojos pasistengė ir iškepė gražų, didelį ir labai labai skanų tortą!

OLWEUS PPP koordinatorė gimnazijoje psichologė Rima Česokienė