Balandžio 30 d. Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos IIGa,b klasių mokiniai, mokytojos Lina Giedrienė ir Birutė Lukaševičienė lankėsi Vilniaus kolegijoje. Agrotechnologijų fakultete kolegijos atstovė supažindino mokinius su Maisto technologijų studijų programa, kurią baigę mokiniai turi galimybę projektuoti, organizuoti, vykdyti ir valdyti visų maisto produktų grupių technologinius procesus maisto tvarkymo objektuose.
Mokiniai klausė paskaitos „Maisto juslinė analizė. Atpažink 4 pagrindinius skonius“. Po įdomios paskaitos Juslinės analizės laboratorijoje atliko praktikos darbą. Specialioje darbo vietoje ragaujant reikėjo teisingai atpažinti visus keturis pagrindinius skonius: saldus, sūrus, rūgštus, kartus ir užrašyti jų kodus. Su dideliu entuziazmu mokiniai atliko šią įdomią užduotį. Smagu, kad visiems tikrai labai gerai sekėsi tiek atlikti praktikos darbą, tiek atsakyti į pateiktus klausimus.
Po smagios praktinės užduoties Maisto technologijos ir cheminės analizės laboratorijoje dėstytoja supažindino su inovatyviais maisto ruošimo įrenginiais. Apžiūrėjome ir kartu analizavome, kaip atrodo liofilizavimo-džiovinimo šalčiu paruošti pienių žiedai, lapai ir dilgėlės. Tai viena patraukliausių maisto apdorojimo technologijų, kurios metu išsaugoma produktų maistinė vertė ir naudingos medžiagos. Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su daugeliu naudingų prietaisų, naudojamų šiandieninėje maisto technologijos gamyboje.
Išvyka buvo labai naudinga : mokiniai gebės taikyti maisto technologijų žinias praktikoje, o kai kuriems išgirsta informacija galbūt padės pasirinkti tolimesnį profesinį kelią. Smagu ir tai, jog maloniai esame pakviesti atvykti į naujas paskaitas-edukacijas kitais mokslo metais.