Renginiai

UŽSIENIO KALBŲ SAVAITĖS ATGARSIAI

     „Pasaulis yra knyga, ir tie, kurie nekeliauja ir nemoka kalbų, skaito tik pirmą puslapį“, Šventasis Augustinas.

    Plačių pažiūrų, išsilavinęs ir daug kalbų mokantis XXI a. mokinys yra atviras technologijų naujovėms ir sparčiai informacijos kaitai. Tokį mokinį stengiasi ugdyti mūsų gimnazijos  mokytojai. Kadangi langas į pasaulį yra užsienio kalbos, rugsėjo 24-28 d. užsienio kalbų mokytojai organizavo užsienio kalbų savaitę, kurios metu rugsėjo 26 d. buvo paminėta ir  Europos kalbų diena.

    Visą savaitę užsienio kalbų mokytojai vykdė projektinę veiklą ir su mokiniai ruošė Europos šalių pristatymus. Kiekviena klasė užsienio kalba (rusų, vokiečių, anglų) rinko medžiagą  apie jiems pasiūlytos šalies kultūrą, istoriją ir įvairiomis formomis pristatė gimnazijos bendruomenei. Finalinis renginys vyko aktų salėje. Buvo informatyvus, įdomus, skiepijantis toleranciją kitai kalbai bei tautai.

    Visą savaitę pertraukų metu gimnazijoje skambėjo įvairių šalių dainos, o ketvirto aukšto fojė pasipuošė pasaulio šalių nuotraukomis. Rusų kalbos mokytoja Teresa Tinaševa kartu su mokiniais minėdama Europos kalbų dieną organizavo ekskursiją į Rusijos ambasadą, o muzikos mokytoja Jadvyga Sinkevič paruošė mokinius ir dalyvavo piešinių konkurse. Už puikius piešinius dvi mūsų gimnazijos mokinės buvo apdovanotos Seime.

    Tikime, kad šių renginių  tikslas – populiarinti daugiakalbę Europos kultūrą, skatinti europiečius mokytis kalbų ir per kalbas pažinti svetimas kultūras -  skiepija mūsų gimnazijos mokiniams suvokimą, jog kalbos leidžia kitaip pažvelgti į pasaulį, praturtina kiekvieno pasaulėžiūrą, padeda susirasti draugų.

    Kalbų smagu mokytis, malonu jomis kalbėtis, bet svarbiausia -  kalbos suvienija žmones.

___________________________

Emilija Zuzienė Įrašo autorius:
Emilija Zuzienė
anglų kalbos mokytoja