Renginiai

LIK SVEIKA, PRADINE MOKYKLA!

Keturi geltoni rudenys,

Keturios sniegu kvepiančios žiemos,

Keturi žali pavasariai ir

Keturios gėlėm kvepiančios vasaros

Subėgo į mūsų ketvirtokų  klases.

    Gegužės 30 d. šiais gražiais žodžiais mūsų gimnazijoje prasidėjo šventė „Lik sveika, pradine mokykla“,  į kurią saulėtą, šiltą rytą susirinko priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai, pradinukai, mokytojai,  tėveliai ir svečiai.  

   Su mokslo metų pabaigos švente ir artėjančia vasara visus pasveikino patys mažiausi - gimnazijos priešmokyklinukai. Priešmokyklinio ugdymo pedagogė E.Kurbedienė įteikė diplomėlius, kurie paliudijo, jog vaikai pasiruošę eiti į pirmąją klasę.

    Šią dieną ketvirtokai užbaigė pradinio ugdymo pakopą, ši diena jiems ypatinga. Taigi, ketvirtokus pasveikino trečiokai , deklamavo eilėraščius, dainavo dainas  ir įteikė jiems prisiminimo dovanėles.

    Penktokai, kartu su auklėtoja T. Sidorovič,  taip pat atskubėjo pasveikinti būsimų penktokų ir paruošė video pristatymą „Kodėl verta būti penktoku“ bei pasižadėjimą. Užduotį gavo  ir būsimoji 5 klasės vadovė Tatjana Babkina.

    Po įvykdytų užduočių , direktorė Danuta Zuzo įteikė pradinio išsilavinimo pažymėjimus.

   Ketvirtokai aktyviai dalyvavo klasės ir gimnazijos gyvenime. Jie ne tik mokėsi, bet ir dainavo, šoko, lankė įvairius būrelius.  Dramos būrelio ,,Pasagėlė“ (vadovė V. Voronovič) dalyviai renginio metu  parodė  pasakos inscenizaciją ,,Laumės verpėjos“.

   Visus sužavėjo ne tik ketvirtokų vaidinimas, bet ir nuostabios atsisveikinimo su pradine mokykla dainos. Ketvirtokai  tarė ačiū savo pirmosioms mokytojoms už pirmąją raidę, už padrąsinimus, už daugybę atskleistų pasaulio paslapčių. Dėkojo ir tėveliai.

   Sveikinimo žodį tarė ir sėkmės palinkėjo ketvirtokų mokytojos Elena Leveckienė ir Liliana Talmontienė. Per ketverius metus nuveiktus darbus priminė skaidrės, kurias stebėdami šventės dalyviai ir juokėsi, ir braukė ašaras.

    Po išlaikyto „egzamino“ direktorė  Danuta Zuzo  įteikė pradinukams padėkos raštus bei diplomus už nuveiktus darbus.

    Renginio vedėjai trečiokai  K. Kucevič ir L. Lukaševič  pasveikino visus sėkmingai baigus šiuos mokslo metus ir palinkėjo saugios, šiltos, linksmos ir įspūdingos vasaros.

    Nuoširdžiai dėkojame muzikos mokytojai J. Sinkevič už pagalbą organizuojant šventę.

___________________________

Įrašo autorius:
Renata Petrovskienė
pradinių klasių mokytoja