Aktualijos

SPORTUOJU – INVESTUOJU Į SAVO SVEIKATĄ

     Vienas iš mūsų gimnazijos prioritetų – sveikos gyvensenos ugdymas bei stipri kiekvieno mokinio fizinė sveikata. Atsižvelgiant į šiuos prioritetus, šiais mokslo metais nuo rugsėjo mėn. iki balandžio mėn. pabaigos dalyvavome  projekte „Sportuoju – investuoju į savo sveikatą”. Projekto tikslas - turiningas ir aktyvus laisvalaikis po pamokų. Projektas vyko Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos baseine. Jame dalyvavo  5-os ir 7- tų klasių mokiniai. Vieni mokėsi plaukti, kiti lavino plaukimo įgūdžius. Projekto pradžioje vaikai buvo raginami atlikti užduotis vandenyje: mėginti savarankiškai nuplaukti 25 m. atstumą, išsilaikyti ant vandens vertikalioje ir horizontalioje padėtyje. Daugumai dalyvių sunkiai sekėsi atlikti užduotis, bet visi stengėsi.

   Baseino instruktorius – gelbėtojas Andžej Sliževskij ir mūsų gimnazijos fizinio ugdymo mokytojas Ivan Sankovskij šiuos sunkumus moksleiviams padėjo  įveikti. Kontroliniai testai parodė, kad visi padarė pažangą.

  Projekto pabaigoje mokiniai drąsiai dalyvavo šventėje, kurios metu žaidė individualius ir komandinius žaidimus vandenyje. Prasidėjus vasarai, vaikai geriau pažins save, įsivertins savo plaukimo gebėjimus ir galės saugiai elgtis vandenyje. 

___________________________

Įrašo autorius:
Ivan Sankovskij
fizinio ugdymo mokytojas