Aktualijos

DALYVAVOME MOKSLEIVIŲ KONFERENCIJOJE

    Paskutinę rudens dieną, t. y. lapkričio 30, vykome į Baltosios Vokės Elizos Ožeškovos gimnazijoje organizuojamą konferenciją „Patyčių, smurto ir žalingų įpročių prevencijos patirtis mokykloje.“

    Konferencijos metu buvo aptarinėjamos aktualios patyčių, smurto bei žalingų įpročių problemos, buvo kalbama apie žalingų įpročių socialinę, fizinę ir ekonominę žalą sveikatai. Baltosios Vokės Elizos Ožeškovos gimnazijos socialinė pedagogė Renata Nanartovič pristatė tyrimo „Patyčių, smurto ir žalingų įpročių paplitimas tarp moksleivių“, kuriame lapkričio mėnesį dalyvavo 339  8, I-IVG klasių mokiniai iš Šalčininkų rajono gimnazijų, rezultatus. Justyna Vojevodskaja, Šalčininkų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos specialistė, supažindino konferencijos dalyvius su mokyklinio amžiaus vaikų gyvensenos stebėsenos rodikliais. Vilniaus apskrities VPK Šalčininkų rajono PK bendruomenės pareigūnė Elena Zinevičienė skaitė įdomų pranešimą „Nepilnamečių teisinės atsakomybės pagrindai“ ir akcentavo tai, kad jeigu norime būti sveiki ir saugūs – turime pradėti nuo savęs. Išgirdome daug įdomių pranešimų, sėkmės istorijų, dalinomės patirtimi, vaidinome praktinėse užduotyse „Situacijų improvizacija“ ir „Ką tu pasirinktum?“, dalyvavome protmūšyje „AIDS geriau žinoti 2018“. Prasmingai praleidome laiką kartu!

    Renginyje dalyvavo mokinių ir socialinių pedagogų komandos iš Šalčininkų rajono gimnazijų. Mūsų gimnazijai atstovavo IIGb klasės mokiniai Erik Bocevič, Vaiva Liubeckaitė ir 8 klasės mokinys Donatas Cimoš.

___________________________

Įrašo autorius:
Tatjana Babkina
Socialinė pedagogė