Aktualijos

TRADICINĖ IŠVYKA Į TEATRĄ

     Kasmet su nekantrumu pradinių klasių mokytojos ir mokiniai laukia spalio mėnesio, nes būtent tada Varėnos kultūros centre vyksta Dalios Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalis.

    Spalio 3 dieną mūsų gimnazijos antrokai į pamokas rinkosi nusiteikę ypatingai, nes jų laukė išvyka į  spektaklį. Žiūrėjome  Kauno valstybinio lėlių teatro šmaikščią, spalvingą ir dinamišką pasaką visai šeimai „TIKROJI PELENĖS ISTORIJA“ pagal Šarlio Pero, Brolių Grimų ir Eugenijaus Švarco kūrinius.

    Vieną iš populiariausių pasakų vaikams skaitė arba girdėjo beveik visi, bet buvo vis tiek labai įdomu susipažinti su Mergaite, kambarinės uniforma, Pelene, Fėja, Pamote, Pirmąja ir Antrąja seserimis, Princu, viešbučio Patarnautoju ir kitais personažais.

     Spektaklis labai patiko, nes vaidino ne tik lėlės, bet ir gyvi aktoriai. Vaikus sužavėjo ir spalvingos dekoracijos  scenoje.

     Džiaugiuosi, jog antrokai noriai lanko spektaklius, juos aptaria, išsako savo nuomones. Tikiuosi, jog tokios išvykos formuos kiekvieno meninį skonį.

___________________________

Įrašo autorius:
Virginija Mikelevičienė
pradinių klasių mokytoja