Aktualijos

JAUNIMO FESTIVALIS ŠALČININKUOSE

     Vakar, spalio 4 dieną, Šalčininkuose vyko Jaunimo festivalis. Tai smagus renginys, subūręs jaunus žmones smagiai veiklai. Įvairių tautybių jaunuoliai, pasiskirstę į  komandas, atliko užduotis, siekdami  geriau pažinti savo kraštą, jo istoriją, šalia gyvenančius.

     Pagrindinė festivalio užduotis - orientacinės varžybos po Šalčininkų miestą. Nors oras ir nebuvo visiškai palankus, bet daugumai komandų pavyko atlikti visas užduotis  ir varžybų pabaigoje atrasti lobį.

     Renginio metu, greta bendros veiklos komandose, mokiniai susipažino ir smagiai improvizavo su žinomu aktoriumi Kirilu Glušajevu, sužinojo jo požiūrį į skirtingas tautybes, pagarbą kitam žmogui, jo paties sėkmės istoriją. Aktorius save vadina kelių tautybių atstovu, tad jis jaunimui papasakojo savo patirtis iš kelionių, istorijas, susijusias su tautų skirtumais bei bendrumais.

     Festivalį vainikavo vaikinų grupės iš Nemenčinės "Black Biceps" koncertas. Visi komandų dalyviai gavo diplomus, sertifikatus bei simbolines organizatorių dovanėles.

     Renginio organizatoriai siekė, kad skirtingų tautybių jaunuoliai bendrautų tarpusavyje, mokytųsi tolerancijos, atvirumo ir demokratijos principų, suprastų, kad kelių kalbų mokėjimas šių dienų pasaulyje yra didelė vertybė. Manau, visi šie tikslai buvo visokeriopai įvykdyti ir pasiekta tarpusavio supratimo pergalė.

Gabrielė Milkintaitė, IVG