Aktualijos

FILMAS „TARP PILKŲ DEBESŲ“

     Lapkričio 25 d. lankėmės Vilniuje. Vykome į kiną, kurį labai norėjome pamatyti. Dauguma mokinių jau buvo perskaitę Rūtos Šepetys knygą „Tarp pilkų debesų“, todėl  tai buvo puikus šansas pamatyti filmą, sukurtą pasaulinio rašytojos Rūtos Šepetys bestselerio motyvais.

    Šis filmas sukurtas pagal tikrus įvykius. Lietuvos istorija pirmą kartą pasakojama Holivudo akimis: lietuvių kilmės filmo režisierius – Kalifornijoje gimęs Marius A. Markevičius. Pagrindiniai aktoriai ne lietuviai. Filme vaidina ir keturi lietuvių aktoriai.

    1941-ieji... Paprastas žmonių svajones sužlugdo netikėti sovietų kariškių smūgiai į duris... Žmonės įgrūdami į gyvulinį traukinio vagoną ir ištremiami į Sibirą... Pagrindinės veikėjos - Linos – piešiniai tampa nesunaikinamu jos pačios, šeimos ir visos tautos liudijimu.

    Filmas paliko neišdildomą įspūdį: žiūrėjome lyg sustingę, giliai susimąstę, kažkas verkė, dengė akis rankomis negalėdamas žiūrėti kraupių vaizdų. Prisiminėme tragiškiausius mūsų istorijos puslapius, supratome, kaip svarbu turėti gimtuosius namus, artimus žmones ir savo gimtąją žemę.

___________________________

Įrašo autorius:
Birutė Lukaševičienė
lietuvių kalbos mokytoja