Aktualijos

EDUKACINĖ EKSKURSIJA Į KAUNĄ

 

    Na, štai ir trečiadienis!

    Linksma, puiku, jau vasara … ir tokia graži diena su draugais - gimnazijos mokiniais ir mokytojomis.!!!

    Trečiadienį (birželio 13 d.)  mūsų gimnazijos 8 , I– IIIG klasių mokiniai kartu su matematikos mokytojomis  Alicija Grabštunovič, Larisa Portnaja ir fizikos mokytoja Regina Nekrevič vyko į edukacinę išvyką Kaune.

    Kaune mūsų  laukė ištikimas gimnazijos draugas p. Alfonsas Petrukevičius.

    Pirmiausia aplankėme Kauno technologijos universitetą. Ten mus šiltai pasitiko Gediminas Adlys su savo buvusiu studentu, o dabar jau doktorantu Domu.  Jie pradėjo pasakojimą nuo universiteto istorijos,   universiteto studijų, po to supažindino  su Kauno technologijos universiteto Matematikos ir gamtos mokslų fakultetu.

    Turėjome unikalią galimybę dalyvauti dvejose visiškai skirtingose paskaitose. Paskaitų metu sužinojome daug naujų ir negirdėtų dalykų. Smagu stebėti ir klausyti, kaip šitie žmonės myli savo darbą ir labai gerbia vienas kitą.

    Pirmoji paskaita vyko  Fizikos katedros muziejuje. Ponia Kristina labai įdomiai papasokojo apie Fizikos katedros istoriją bei demonstravo unikalius muziejaus eksponatus.

    Antroji paskaita  - fizikos bandymų demonstravimas. Čia ne tik klausėmės, bet vienam mokiniui pavyko ir dalyvauti eksperimente.

    Po paskaitų patiko jauki aplinka bei šiltas bendravimas su fakulteto dėstytojais ir dekane docente Brone Narkevičiene. Dėstytojai moloniai atsakė į mokinių klausimus, suteikė informacijos, kur kreiptis įvairiais kitais su universitetu susijusiais klausimais. Gal kam ir iš mūsų mokinių baigus gimnaziją kitas kelionės taškas –KTU.

    Alfonsas Petrukevičius keliavo su mumis po Kauno senamiestį. Pradėjome nuo Kauno pilies (seniausia mūrinė pilis Lietuvoje). Po to Kauno rotušė, senamiesčio akimirkos, Nemunas. Kiek daug žino tas brangus mums žmogus ir kaip jis myli savo miestą!!!Dėkojame jam!

    Iš ekskursijos grįžome vėlai, pavargę, tačiau kupini geros nuotaikos ir įspūdžių. Tai, ką sužinojome, mums tikrai pravers ir tikriausiai turės įtakos gimnazistams, renkantis  studijas  baigus gimnaziją.

___________________________

Įrašo autorius:
Larisa Portnaja
matematikos mokytoja