Aktualijos

MOKYTOJAI PASIDALINO PATIRTIMI...

Kompiuterinės technologijos vis labiau skverbiasi į švietimą, daro įtaką įvairių dalykų mokymui ir mokymuisi, visam ugdymo procesui. Tai atveria plačias galimybes ugdymo proceso kaitai. Todėl labai svarbu organizuojant ugdymo procesą informacines technologijas panaudoti kuo efektyviau ir tikslingiau.
Skatindama mokytojų dalykininkų bendravimą ir bendradarbiavimą, dalijimąsi gerąja patirtimi, Metodinė taryba inicijavo ir organizavo metodinį renginį „Kolega – kolegai“. Renginio tema - „Kompiuterinių programų ir skaitmeninių įrankių naudojimas ugdymo turinio pateikimui, mokinių vertinimui, konsultavimui ir motyvacijos kėlimui“. Patirtimi dalijosi visų gimnazijos metodinių būrelių atstovai.
Laima Bandalevičė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė, aptarė etninės kultūros integravimo į kitus dalykus galimybes. J.Sinkevič, muzikos mokytoja metodininkė ir dailės vyresnioji mokytoja, paruošė pristatymą, kaip kompiuterinės programos PhotoStory pagalba sukurti vaizdo klipus ir taip paįvairinti pamokas ar tėvų susirinkimą. Apie vaizdingą pasakų arba istorijų kūrimą įvairiomis kalbomis kalbėjo anglų kalbos mokytojas Igor Bulavin. Biologijos mokytoja metodininkė Teresa Beržanska pristatė keletą interneto portalų, kur įvairių dalykų mokytojai gali rasti informacijos savo pamokoms: demonstracijos, bandymai, testai, užduotys, savikontrolės klausimai. Pradinių klasių mokytoja metodininkė Virginija Mikelevičienė pademonstravo, kaip šiuolaikiškai ir įdomiai pravesti pamoką Z kartos vaikui ypatingą dėmesį skiriant įsivertinimui. Elena Leveckienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė, papasakojo apie įvairius darbo su informacija įrankius. Geografijos ir istorijos vyresnioji mokytoja Tatjana Sidorovič aptarė ir pademonstravo interaktyvios lentos galimybes. Klasių vadovų metodinės grupės pirmininkė, anglų kalbos vyresnioji mokytoja pristatė interneto portalą, kuriame klasių vadovai gali rasti metodinių rekomendacijų, filmukų, klasių valandėlių planus, metodinę medžiagą klasių valandėlėms įvairiomis temomis įvairaus amžiaus mokiniams.
Vienas žmogus negali efektyviai ir greitai aprėpti kasdien vis daugėjančios informacijos, todėl mokytojų dalykininkų dalijimasis gerąja patirtimi metodiniuose renginiuose – puiki forma bendradarbiauti ir mokytis mokyti. Nutarta panašius renginius organizuoti kasmet.

Metodinės tarybos pirmininkė G.Šibekienė

{kolega-kolegai}