Aktualijos

BIBLIOTEKINĖ VALANDĖLĖ, SKIRTA EDUARDO MIEŽELAIČIO GIMIMO METINĖMS

   Spalio 18 dieną mūsų pirmokai su mokytoja Diana Andruškevičiene dalyvavo ypatingoje bibliotekinėje valandėlėje, skirtoje garsaus lietuvių poeto Eduardo Mieželaičio gimimo metinėms paminėti. Šios valandėlės tema – vaikų mėgstamas kūrinys „Zuikis Puikis“, kupinas  humoro ir nuotykių.

   Pirmokai su džiaugsmu klausėsi pasakojimo apie Zuikio Puikio nuotykius. Ši istorija jiems atvėrė vartus į Eduardo Mieželaičio kūrybos pasaulį, kuriame žaismingai ir su vaikiška išmone perteikiamos svarbios gyvenimo pamokos. Klausydami kūrinio, vaikai ne tik įsigilino į zuikio nuotykius, bet ir mokėsi draugiškumo bei atsakomybės.

   Pasiklausę istorijos, pirmokai turėjo progą išreikšti savo kūrybiškumą – piešė Zuikį Puikį. Spalvingi piešiniai atspindėjo vaikų įsivaizduojamą šio žaismingo veikėjo pasaulį, kupiną nuotykių ir išdaigų.

   Neapsieita ir be muzikinių pramogų – pirmokai išmoko ir su entuziazmu dainavo dainelę „Zuikis Puikis“. Muzika ir dainavimas padėjo vaikams dar labiau pajusti kūrinio dvasią ir prisiminti svarbiausias pamokas.

   Pasibaigus užsiėmimui, vaikai buvo maloniai nustebinti – kiekvienas gavo dovanų po mažą užrašų knygutę. Šios dovanos jiems buvo ne tik smagi staigmena, bet ir paskata toliau puoselėti kūrybą bei  mokytis užrašyti savo mintis ir nuotykius, galbūt sekant Zuikio Puikio pavyzdžiu.

___________________________

Įrašo autorius:
Liudmila Šeškienė
bibliotekos vedėja