MOKOMĖS GYVENIMUI
IIIG kl. mokiniai, pasirinkę dalyką "Turizmas ir mityba", turi puikią galimybę susipažinti su įvairių pasaulio virtuvių patiekalais.
Mūsų gimnazistai domėjosi japonų klasika vadinamais suši. Sušius gaubia mistiška aura, ir dažnas mano, kad juos pasigaminti sugeba tik patyrę meistrai. Todėl gimnazistai priėmė iššūkį ir nutarė pagamini suktinukus suši.
Pirmiausia susipažinome su keletu pagrindinių suši rūšių: "hare", "maki,'' "nigiri", "oši". (Buvo labai linksma tarti šiuos neįprastus žodžius!). Aptarėme jų sudėtį, gaminimo procesą. Kruopščiai ir atkakliai mokiniai mokėsi sukti suktinukus su bambukiniu kilimėliu. Pabandę susukti suši ir patys nustebo, kad nėra taip sunku pagaminti šį šiandien mūsų šalyje gana populiarų ir ypač jaunimo mėgstamą patiekalą. Pagamintus suši "sake-maki" patiekė su sojų padažu, marinuotu imbieru ir wasabi pasta.
Manau, pamoka buvo naudinga ir visiems įdomi. Įgytos žinios bei darbo įgūdžiai mokiniams tikrai privers ateityje.
___________________________
padėkoti autoriui